Expositie Uilkje Kampen in bibliotheek Joure

Joure - In de bibliotheek in Joure is van 24 juni tot en met 28 september 2019 werk te zien van Uilkje Kampen.

Bij Uilkje Kampen zit het schilderen in haar bloed. Als kind beschilderde ze elke steen die zij tegenkwam. Hieraan wordt ze nog dikwijls herinnerd als er in haar familie weer een door haar beschilderd object van vroeger opduikt.

Deze passie voor het schilderen heeft ze op latere leeftijd een vervolg gegeven door het volgen van schilderlessen bij Hans Noordermeer. Het lesaanbod was divers met verschillende materialen en een verscheidenheid aan onderwerpen. Daarna volgde een periode waarin het schilderen op een laag pitje kwam te staan.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Opnieuw pakte Uilkje haar hobby weer op. Ze genoot van haar lessen bij Gea Koevoet. Sinds enkele jaren volgt zij nu lessen bij Kessels en van Keeken in ‘De Oorsprong’. Ze heeft daar met name veel geleerd over het toepassen van licht en donker en kleurgebruik. Realistisch is het kenmerk van haar olieverfschilderijen. Voor haar onderwerpen put ze inspiratie uit haar bewogenheid met dieren en haar liefde voor het landschap, bij voorkeur het winterlandschap.

De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur www.keunstenkeur.nl.