Podiumplekken voor leerlingen OSG op Olympic Moves

Heerenveen/Joure - Met het succes van vorig jaar in het achterhoofd werd er met 11 teams van Sevenwolden afgereisd naar Sportpark Papendal, waar de finale van de nationale kampioenschappen van alle sporten van Olympic Moves plaatsvond.

Evenals vorig jaar deden alle teams van Sevenwolden goed mee voor de prijzen. Dit resulteerde in 3 keer goud voor de korfballers (klas 1-2, 3-4 en schoolteam), goud voor de meisjes klas 3-4 floorball en twee keer een verdienstelijke derde plaats voor de meisjes atletiek (klas 1-2 en 3-4).

Met deze ongekende prestaties van de leerlingen van Sevenwolden hebben ze laten zien dat Sevenwolden sport hoog in het vaandel heeft staan, zowel recreatief als op topniveau.

Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met “The School Final”. De ruim 6000 finalisten gaan de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen in 16 verschillende sporten. Een dag samen vol sport, plezier en show. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’.