Agenda | Excelsior Wassenaar treedt op in Joure

Joure - Muziekvereniging Excelsior Wassenaar speelt op zaterdag 22 juni om 15.00 uur in het openluchttheater in het Park Heremastate in Joure.

Het zal het laatste concert zijn van de Friese dirigent van het orkest (Henk Oenema) en daarom is het heel toepasselijk dat het in Friesland plaatsvindt. Ook de soliste op saxofoon (Doreanne Tigchelaar) is van Fries bloed. Zij is nog veelvuldig in Friesland te vinden, waar zij regelmatig optreedt met het Jouster saxofoonkwartet.

In een gratis toegankelijk concert van ongeveer een uur kan het publiek een heel palet aan verschillende luisterervaringen ondergaan. Van kippenvel bij het meeslepende Moment for Morricone, opwinding bij het spetterende slot van Armenian Dances en het vakantiegevoel bij Paris Montmartre, het komt allemaal langs. Verder is het concertino voor orkest en altsaxofoon een wereld op zich. Het schizofrene karakter van het stuk brengt de luisteraar op het puntje van zijn stoel (of kleedje in het park): strakke ritmes in het orkest volgen op wervelende notenreeksen van de saxofoon en uitbarstingen van geluid gaan over in fluisterzachte akkoorden. Kijk voor meer informatie op http://www.excelsiorwassenaar.nl