SC Joure zondag 1 kampioen

Joure - SC Joure zondag 1 en Blue Boys speelden zondag tegen elkaar om het kampioenschap in de vijfde klasse B. De gasten uit Nij beets waren koploper. De Jousters hadden twee punten minder en moesten dus winnen om kampioen te worden.

Het zeer talrijk opgekomen publiek kreeg een vooral spannende wedstrijd te zien. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het was SC Joure dat in de 23e minuut een penalty kreeg. Deze werd door topscorer Paul Koopmans onberispelijk ingeschoten. Deze 1-0 bleek de enige goal van de eerste helft. Na de pauze gingen de bezoekers op zoek naar de voor hen broodnodige gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwam die er. Vrije trappen-specialist Bart Jonckers schoot van verre afstand de bal achter keeper Pier Sikma. Met deze 1-1 stand zou Blue Boys kampioen zijn. Zover kwam het uiteindelijk niet. Invaller Jildert Altenburg werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. De prima leidende scheidsrechter De Vries zag daar een penalty in. Opnieuw nam Paul Koopmans plaats achter de bal en opnieuw, iets minder onberispelijk, benutte hij de strafschop. Met alles wat Blue Boys nog had ging het op zoek naar die ene goal. Die kwam er dus niet en daarom is SC Joure zondag 1 kampioen en mag het volgend jaar aantreden in de vierde klasse. Een mooi resultaat voor de afscheid nemende trainer August Kuipers en zijn mannen.

Na afloop werd er uiteraard een mooi feestje gevierd. Hierbij werd ook het resultaat van de actie voor de strijd tegen de ziekte A.L.S. bekend gemaakt. In totaal brachten de bezoekers van de wedstrijd maar liefst 1100 euro bij elkaar voor de actie “Samen trappen we A.L.S. de wereld uit”. Dit bedrag komt ten goede aan het team De Jouwer dat komende woensdag in Frankrijk fietst en loopt voor deze actie. Met recht kan teruggekeken worden op een prachtige zondag met twee zeer welkome resultaten.

Otto de Lange