Tweemaal zilver voor De Oase op EK Hapkido

Clarholz/Follega - In het Duitse Clarholz vond op 25 mei de 13e Europese Kampioenschappen Hapkido plaats.

Op zaterdag 25 mei om 5.30 uur in de ochtend, vertrok een delegatie van het Nederlands Hapkido team onder leiding van bondscoach Martin Zingel, naar het Duitse Clarholz. Dit EK Hapkido stond onder auspiciën van de IHC (International Hapkido Cooperation) onder leiding van Grootmeester Franz-Josef Wolf.

Vier deelnemers vanuit de Therapeutische zorginstelling de Oase uit Follega, Jurian de Graaf trainer/pedagogische medewerker, Otto Kalsbeek, Jason en Collin Pries hadden zich eerder weten te kwalificeren met hun topprestaties op de 16e Open Nederlandse Kampioenschappen Hapkido van 7 april te Tiel.

Er werd fel gestreden in verschillende onderdelen onderverdeeld in leeftijd en gradatie/niveau klassen in onder andere zelfverdediging demo, sparring, valbreken, breektesten en gewapend en ongewapende kata. In een sterk deelnemersveld met grote poules wisten de deelnemers van Hapkido Si-jak De Oase een aantal topprestaties neer te zetten die er zeker mogen zijn, waarbij zelfs twee keer zilver. Andere Si-jak locaties wisten zelfs ook nog twee keer goud en twee keer brons te behalen.