Muziek verbindt tijdens de tweede editie van InsideOut Festival in Joure

Joure -Het DE Plein en Café De Stam zijn op zaterdag 1 juni de locatie zijn van de tweede editie van het InsideOut Festival in Joure.

Stichting 8501Indie heeft naar aanleiding van het succes van vorig jaar besloten dit evenement opnieuw te organiseren. Net als vorig jaar heeft de organisatie een vol programma met voornamelijk lokale bands van alle soorten en maten. Dit jaar ligt de nadruk op de verbindende factor van muziek maken. Zo zal er tijdens het festival een ‘Allstars muziekuur’ zijn, waarbij er podium wordt gegeven aan allerlei soorten doelgroepen. Er zullen jongeren, een eenzame oudere, een jongeman met een verstandelijke beperking en een vluchteling uit Syrië deelnemen op het podium. Afgelopen weken is er al volop gerepeteerd en ontstond er een bijzondere chemie en band tussen deze deelnemers. Het belooft dus een prachtig muzikaal uur te worden! De organisatie vindt dat het een muzikaal evenement moet zijn voor iedereen. En als er iets is wat elkaar kan verbinden, dan is dit muziek.

Het programma ziet er als volgt uit: vanaf 14.00 uur tot 24.00 uur zijn er binnen en buiten afwisselende optredens. De meeste bands hebben een link met de gemeente de Fryske Marren en hebben allemaal een heel eigen karakter. In totaal zijn er 12 bands die deze dag het podium zullen beklimmen, waaronder: William Seen's Transport Music, The Desmonds, Marrow, Sweet God Animals en nog vele anderen. Het DE plein wordt dit jaar omgetoverd tot een festivalterrein, met natuurlijk cafe De Stam die voor voldoende verfrissende drankjes zorgt. Bistro Fred staat klaar met hapjes en drankjes en bij Zuiver kan je terecht voor wijntjes aan de wijnbar en hapjes. Ook dit jaar is de entree gratis.

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/insideoutjoure/