Goud en zilver voor turners CSC Joure in finales FK en NK

Dokkum/Alkmaar -Maar liefst twaalf turnsters van CSC Joure waren afgelopen weekend op het Fries Kampioenschap in Dokkum en stonden Jeroen Smink en Tjalle Meindertsma in Alkmaar aan de start van hun finales op het Nederlands Kampioenschap.

Britt Ferwerda tweede van Friesland

In Dokkum turnden Iris Wijmans, Anouk van der Velde, Twirre Douma, Fenna Canrinus, Famke en Dieuwke Meindertsma, Hieke Floris, Anneke Veenema, Britt Ferwerda, Silke Roosien, Fleur Nieuwland en Danielle Polderman hun Fries Kampioenschap in wedstrijdgroep 5. Er werd geturnd in de categorieën Instap N3 t/m Senior F. De turnsters lieten mooie en nette oefeningen zien met soms nieuwe elementen en helaas ook af en toe een foutje. Allemaal kunnen ze trots terugkijken op hun deelname aan dit FK en voor Britt Ferwerda eindige de dag heel mooi toen ze in haar categorie de zilveren medaille won.

Jeroen Smink vijfde in NK-meerkampfinale

In Alkmaar vond dit weekend het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren plaats. Jeroen Smink turnde zaterdag zijn meerkampfinale bij de senioren 3e divisie. Hij begon de wedstrijd sterk op vloer en turnde ook op de overige toestellen strak en stabiel. Na een spannende laatste toestelronde behaalde hij een prachtige vijfde plaats.

Smink en Meindertsma Nederlands kampioen op brug

Zondag mocht Jeroen opnieuw in actie in maar liefst vier toestelfinales. Ook Tjalle Meindertsma (junior 2 in de 3e divisie) had zich voor twee toestelfinales gekwalificeerd. De heren hadden geweldige concurrentie en de medailles werden met slechts enkele honderdsten verschil uitgedeeld. Na een bloedstollende finale werden Jeroen en Tjalle beide 4e op rekstok, werd Jeroen eveneens 4e op sprong, won Jeroen het zilver op vloer en werden Tjalle en Jeroen beide Nederlands kampioen op brug! Een geweldige prestatie.

Jeroen plaatste zich dit weekend ook voor Dutch Gymnastics The Finals in Ahoy dat op 22 en 23 juni plaatsvindt in het sportpaleis in Rotterdam. Hij mag daar de meerkampfinale en de toestelfinale brug turnen.

Alle uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina van CSC Joure.

Verslag: Tirza Kingma