NL-Alert alarmeert Friezen via mobiel, digitale vertrekborden én reclamezuilen

De Fryske Marren - NL-Alert stuurt maandag om 12.00 een landelijk controlebericht in heel Nederland.

Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nieuwe kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op veel digitale reclamezuilen in Friesland in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations. Het is voor het eerst dat het controlebericht op digitale reclamezuilen wordt getoond.

Bij een ramp in de buurt, kan de overheid via NL-Alert alarmeren en informeren. Op de mobiel, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro staat wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Wordt een NL-Alert uitgedaan? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen in de directe omgeving. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kun is te controleren of deze goed is ingesteld. Ontvang jij het controlebericht niet? Ga naar de instelhulp op nl-alert.nl en stel je mobiel in.