Dit weekend kunnen we naar buiten

Regio - Vandaag worden we lekker verwend met in het binnenland een temperatuur van meer dan 20 graden en zonnige perioden. Dit weekend wordt het iets koeler.

De maximumtemperatuur komt op veel plekken niet boven de 20 graden uit. Toch is de temperatuur met gemiddeld een graad of 18 normaal voor deze tijd van het jaar. Er zit wat regen in de verwachting, maar veel plaatsen houden het zaterdag en zondag droog.

Vandaag is het in het Waddengebied vrij fris met maxima van 16-18 graden. Door de matige noordwestenwind kan het in de kustgebieden enkele graden kouder aanvoelen. In het noorden en noodoosten wordt het 19-20 graden. Het blijft droog

Overwegend droge zaterdag

Zaterdagochtend is er kans op een spatje regen. ’s Ochtends is er vrij veel bewolking, maar in de middag breekt vanuit het noordwesten de zon door. Daarmee is het zaterdagmiddag heerlijk weer om naar buiten te gaan. Daarbij is het verstandig om je in te smeren, want dit weekend is de zonkracht 6-7. Een onbeschermde huid kan dan al na circa 20 minuten verbranden.

In de avond is het nog een tijdje lekker zonnig en staat er weinig wind. Rond zonsondergang is het 10-14 graden. Vanuit het westen trekken sluierwolken over het land.

Zondag maximaal 21 graden

Zondagochtend zijn er wolkenvelden, maar is er ook ruimte voor de zon. De meeste zon is voor het zuiden. Het noorden maakt kans op een spatje regen.

In de middag is er wederom een afwisseling van bewolking en zon. In het binnenland kan een lokale bui ontstaan, maar veel plaatsen houden het droog. De zon schijnt regelmatig en de maxima komen uit op een graad of 16 in het Waddengebied en 17-19 in de kustprovincies en 19-21 in het binnenland. De wind is zwak tot matig. In de avond neemt de bewolking toe. Vanuit het noordwesten breidt een gebied met buien zich over het land uit.

Volgende week frisser

Waar dit weekend nog genoten kan worden van lenteachtige temperaturen, is dit de eerste helft van komende week niet het geval. Het wordt een aantal graden koeler. Op woensdag komen de maxima uit op 13-16 graden. Dit is net wat frisser dan normaal is voor deze tijd van het jaar. Daarnaast is de regenjas of paraplu nodig, want het wordt wisselvallig.

Bron: Weeronline