‘Voorzomeren’ met KoffieMiks

Joure - De vrijwilligers van KoffieMiks schenken in mei en juni nog drie keer een heerlijk kopje koffie bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Behalve voor het uitstapje is deelname gratis, alleen voor de koffie en thee gaat een potje rond.

Levenstestament

Donderdag 13 juni komt notaris Heidi Harmsma naar KoffieMiks met nuttige informatie over het levenstestament. Iedereen die hierover meer wil weten is van harte welkom. En neem alle vragen mee.

Uitsmijter met verhalenbingo, lunch en uitstapje

Donderdag 27 juni wordt KoffieMiks uitgeluid met een gezellige uitsmijter: koffie met lekkers, een verrassende verhalenbingo en een gezamenlijke lunch. Mee-eten? Vooraf opgeven kan bij Miks via 0513-414593 of telefoon@miks-welzijn.nl. Vijfentwintig mensen kunnen vanaf 13 uur mee met een rondrit door de gemeente met een oude schoolbus De Gaasterland Express en een boottochtje over de Luts. De bijdrage slechts 3 euro. Mee op pad? Bel of mail dan snel naar Miks, eveneens via 0513-414593 of telefoon@miks-welzijn.nl

Een vervolg na de zomer?

Met dit voorzomer-programma komt een einde aan KoffieMiks onder de vlag van Miks welzijn. Na de zomer zal duidelijk worden of er een vervolg komt op deze koffieontmoeting, dat zoveel meer is dan samen gezellig koffie drinken. Elf jaar lang bood KoffieMiks de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, elkaar tot steun te zijn, zinvolle informatie te krijgen over regelingen en voorzieningen en zo nu en dan samen te eten of een activiteit te doen. Voor een groot aantal 50 plussers uit Joure en omgeving was KoffieMiks dan ook een gemoedelijke, vertrouwde en inspirerende plek, waarbij de vrijwilligers en een groot aantal stagiaires steeds van onschatbare waarde waren.

De nieuwe welzijnsorganisatie ‘Sociaal werk de Kear' neemt KoffieMiks niet over van Miks welzijn. Wel wil de Kear in gesprek met de KoffieMiks deelnemers en vrijwilligers. Als de groep dat wil zullen zij hulp bieden bij het zelf organiseren van een vervolg.