Twee nieuwe leden van verdienste bij SC Joure

Joure - Tijdens de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 10 mei werden twee leden van SC Joure benoemd tot Lid van Verdienste.

Klaas Visser en Collin Knol mochten deze onderscheiding in ontvangst nemen. Hieronder een kort overzicht van de verdiensten van beide heren voor de club, wat net zo goed op meerdere a4tjes had kunnen passen.

Collin Knol

Collin Knol: al jaren en jaren actief voor SC Joure. Begonnen, zoals velen, als voetballer maar werd al snel leider. Collin is nu niet meer actief als voetballer of leider, maar is wel van onschatbare waarde door zijn al bijna 25 jaren inzet voor de onderhoudscommissie. Daarnaast is hij ook actief in de duurzaamheidscommissie. Als het gaat om technische installaties, dan is Collin de man. Elektrisch, gas en water, als er problemen zijn of als er aanpassingen of vernieuwingen gewenst zijn dan is Collin de man. Aanleg, onderhoud hij draait zijn hand er niet voor om. Ook als er betegeld moet worden, of gaas om het trainingsveld moet komen kan er een beroep op hem worden gedaan. Dankzij Collin kunnen er zaken worden aangepakt, aangeschaft of worden aangelegd omdat er geen beroep hoeft worden gedaan op betaalde vakmensen. Voor SC Joure is Collin de vakman waar we nog heel lang een beroep op hopen te kunnen doen.

Klaas Visser

Klaas Visser: vanaf 1982 is Klaas actief voor SC Joure met name voor de korfbalafdeling. Klaas was een goede korfbalspeler. Tactisch sterk en spelend in een team wat steeds beter werd, er volgden een aantal promoties tot het spelen in de 1e districtsklasse. Toen Klaas in het spelen een stapje terug deed ging hij aan de slag als trainer/coach. Dit heeft hij jaren gedaan. Als er even geen trainer voorhanden was werd er nooit vergeefs een beroep op hem gedaan. Klaas was actief in de materialencommissie, floot jaren als bondsscheidsrechter voor de club. Zelfs vorig jaar is hij nog een tijdje trainer geweest van het selectieteam. Klaas was actief in de materialencommissie, was lid van de technische commissie, organiseerde toernooien en was betrokken bij het jeugdbeleid van de korfbal. Daarnaast was hij bestuurslid en voorzitter van de korfbalcommissie en sinds 2,5 jaar lid van het hoofdbestuur.