Goud en zilver voor jongste turnsters CSC op Fries Kampioenschap

Sneek - In Sneek vond zaterdag het Fries Kampioenschap plaats voor de jongste turnsters. Namens CSC Joure hadden zeven meisjes zich hiervoor geplaatst. In hun eerste wedstrijdseizoen is dat een knappe prestatie op zich en meteen een mooie ervaring.

De smalle balk

In de vroege ochtend turnden Meike Waterlander, Lena Ploegstra en Femke Lamsma bij de Instap D3. Hun gezichten stonden nog wat gespannen toen ze op hun eerste toestel balk mochten starten, die helaas maar tien centimeter breed is. Femke begon dan ook wat wiebelig op de balk, maar herpakte zich en eindigde de wedstrijd sterk. Ook Lena turnde op de balk niet optimaal, maar de overige toestellen verliepen prima. Meike was de rust zelve en turnde prachtig, maar had helaas een hapering bij haar tweede sprong. Meike werd 24e, Lena 8e en Femke 6e.

Gwenn Norde Fries Kampioen

In de laatste wedstrijdronde turnden Mila Hofstra, Silke Beärda, Gwenn Norde en Lotte Dijkstra bij de pre-instap RFD4. Deze meisjes trainen bij het voorbereidend turnen en lieten, nadat de eerste zenuwen verdwenen waren, prachtig turnen zien. Alle vier kregen ze van de jury complimenten over hun uitstraling en netheid en dat was terug te zien in de uitslagen. In een deelnemersveld van de beste 24 van Friesland werd Mila 5e, Lotte 4e, pakte Silke het zilver en werd Gwenn Fries kampioen.