Jouster toneeluitleen gaat door in Balk

Joure/Balk - Kledinguitleen Balk opent 4 juni haar deuren op het adres Eigen Haard 38 in Balk en heeft darmee een samenwerking met de dames van de toneeluitleen uit Joure.

Zij zouden na 30 jaar zouden stoppen met hun toneeluitleen. Kledinguitleen Balk heeft niet de intentie om rijk te worden, de prijzen zijn navenant. ‘De rijkdom komt uit het plezier die de mensen hebben die kleding komen passen, huren en het feestje dat ze ermee vieren’, meldt de organisatie. Om de gehele verhuizing van de ‘klerezooi’ van Joure naar Balk te verhuizen en de inrichting te realiseren wordt er dankbaar gebruik gemaakt van een club vrijwilligers. Tevens is er ook een heel mooie bestemming gevonden bij Kledinguitleen Balk voor een groot deel van de kledingverzameling van Johan Huisman. Zijn collectie kan weer bewonderd en gebruikt worden.

Stichting Kledinguitleen Balk opent dinsdag 4 juni voor het eerst haar deuren. Daarna zijn de openingstijden op dinsdag 14.00 - 20.00 uur en op donderdag 14.00 -17.00 uur. Zaterdag 14 september is er een open dag.

De uitleen heeft een kledingaanbod met onder andere Historische kledij-toneelkleding, carnavalskleding, bruidsjaponnen, smokings, galakleding, hippies, dieren, Ot & Sien, sprookjes, punk, klederdracht, uniformen en landenthema's met de daarbij behorende accessoires en attributen; zoals tassen, pruiken, hoeden & mutsen, schoenen, sieraden, zwaarden, waaiers, toverstafjes en speren.