Jousters winnen ruim van studenten uit Amsterdam

Joure - De eerste thuiswedstrijd dit voorjaar werd gespeeld tegen SKV uit Amsterdam. Dit studententeam werd in oktober ruim verslagen en Joure was wederom van plan de bezoekers geen moment rust te gunnen.

Het duurde echter even voordat de Jouster korfballers op gang kwamen. Een goal van de studenten was er nodig om de thuisploeg wakker te schudden. Maar vervolgens kwam Joure goed los. Er werd zuiver schoten geschoten en door meerdere doelpunten van onder andere Marc Vrieseling en Jeanine de Leeuw stond het in de 22e minuut al 10-3. Vanaf dat moment kwamen de bezoekers ook beter in de wedstrijd en brachten zij het verschil terug tot vijf doelpunten.

In de tweede helft wist SKV Amsterdam dit een aantal malen te herhalen, echter kwamen zij nooit dichterbij dan dat. Dit kwam met name door het dameskwartet van de Jousters, dat van afstand trefzeker was. De laatste zes minuten was Joure gebrand om de twintig doelpunten te halen. Door drie doelpunten van Marc Vrieseling en een van Karin Otter, werd dit uiteindelijk gehaald.

Na het verlies vorige week tegen Enkhuizen is dit een welkome overwinning voor Joure. Na afloop van de speelronde bleken directe concurrenten puntenverlies te hebben geleden en daardoor wacht volgende week in Amsterdam een belangrijke wedstrijd tegen Triaz.

Martijn van Dijk