JoureZM1 te machtig voor Stiens

Joure - Nadat de Jo19-1 en de Jo17-1 al belangrijke punten wisten af te snoepen van de jeugd uit Stiens, was het de beurt aan de mannen van de zaterdag om het goede voorbeeld te volgen.

De Jouster ploeg begon ietwat gewijzigd aan de wedstrijd. Yannick Veenma kampte met lichte hamstringklachten en werd vervangen door Jacob Swart waardoor Johannes Agricola doorschoof naar het middenveld.

Om 15.00 trapten de groen-witten af en direct was duidelijk dat zij het spel gingen maken. Na nog geen 2 minuten lag de bal er zelfs al in. Een pass van Jakob Lubbers kwam bij Jelte ter Heide terecht. Zijn afgemeten voorzet werd door Martijn Dijk perfect binnengekopt, 0 - 1. Hoewel de thuisploeg niet veel in te brengen had, kwamen ze toch snel terug in de wedstrijd. Vanuit een inworp werden de Jousters verrast en zwak verdedigen leidde tot de gelijkmaker. De Jousters lieten zich niet van de wijs brengen en combineerden vrolijk verder. Na enkele kansen te hebben gemist was het via Martijn Dijk, Jelte ter Heide uiteindelijk Jakob Lubbers die de bal prachtig tegen de touwen schoot, 1 - 2. Even later kregen de Jousters een hoekschop. Sebastiaan Kooistra maakte het de keeper moeilijk, waarna Sander de Ree in zijn tweede wedstrijd van het seizoen de marge naar twee wist te brengen. Het Jouster elftal verzuimde hierna de score uit te breiden en ging met een 1 - 3 voorsprong naar de kleedkamer.

In het begin van de tweede helft waren de verhoudingen iets anders. De Jouster ploeg was voetballend nog steeds heer en meester maar wist de kansen niet af te maken en had moeite met de diepe ballen van de thuisploeg. Nadat de mannen uit Stiens enkele keren gevaarlijk waren geweest wisten zij, geholpen door de scheidsrechter, via een strafschop de achterstand te halveren. Hierna was het toch weer Joure dat de overhand had. Wederom werden er genoeg kansen gemist. Totdat Folkert Luhoff het veld betrad. Zijn eerste beste balaanraking werd door Martijn Dijk gepromoveerd tot doelpunt, 2 - 4. In de laatste minuten werd wederom Luhoff weggestuurd en hij bediende Jelte ter Heide op maat die met een droge schuiver de 2 - 5 aan mocht tekenen.

Een prima eerste helft en een iets mindere tweede helft leverden de Jousters wederom een overwinning op. Volgende week vindt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen plaats. De ploeg neemt dan afscheid van Klaas de Jong, Luut de Zee en Seerp Rijpkema die de groen witten de afgelopen vier jaar menige successen hebben weten te bezorgen.

Om 14.30 wordt op de Hege Simmerdyk afgetrapt tegen Wykels Hallum. De gasten kunnen directe degradatie nog ontlopen en de Jousters hebben nog uitzicht op een periode.

Jelte ter Heide