Joure verliest belangrijke wedstrijd in Enkhuizen

Joure - Na een zeer lange pauze, Joure speelde zijn laatste korfbalcompetitiewedstrijd eind maart in de zaal, mocht het op 11 mei eindelijk weer aan de bak.

Op het kunstgras van Enkhuizen was DTS de tegenstander. Een belangrijke concurrent om de bovenste plaatsen, die in Joure gelukkig wist te winnen. Op een winderig veld werd een spannende wedstrijd gespeeld die beide kanten op kon. De thuisploeg was op de beslissende momenten echter scherper en slagvaardiger, waardoor de Jousters de bovenste plaatsen uit het oog verliezen.

Joure begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op een 2-0 voorsprong. Binnen een mum van tijd werd dit echter ook weer hersteld door DTS. Weinig scores vielen er te noteren, maar halverwege de eerste helft stond Joure wel op voorsprong, 4-2. Hierna volgden de doelpunten elkaar in hoog tempo op. Martijn van Dijk en Jeanine de Leeuw namen de ploeg bij de hand en zorgden voor een aantal belangrijke treffers. Laatstgenoemde speelster wist in de slotseconden de 7-8 te maken, waardoor Joure met een goed gevoel de rust op kon zoeken.

Lang kon niet van deze voorsprong genoten worden; DTS wist van afstand het verschil te maken, waardoor de bezoekers steeds tegen één tot maximaal twee doelpunten verschil aankeken. Wat Joure ook probeerde, de stand kon niet in evenwicht gebracht worden. Met een tweetal wissels werd nog geprobeerd iets te forceren, maar toen de thuisploeg vijf minuten voor het einde het verschil op drie bracht, was de wedstrijd wel gespeeld.

Het verlies viel in cijfers uiteindelijk mee, 15-13, maar het vertoonde spel miste scherpte. Een overwinning was niet ondenkbaar. Volgende week staat er alweer een nieuwe wedstrijd te wachten. Thuis wordt er om 12:30 gespeeld tegen de studentenkorfbalvereniging uit Amsterdam!

Tekst: Martijn van Dijk