Dames BV Oaters kampioen

Joure - Het damesteam van Basketbalvereniging Oaters Joure stond afgelopen zaterdag op het veld van Sportfun te wachten op hun tegenstander uit Groningen.

Het kampioenschap was al beslist, de dames van Joure hebben deze een week eerder al op hun naam weten te zetten maar zo’n laatste wedstrijd voor een enorm publiek moet natuurlijk owrden gewonnen. De Jousters wisten de wedstrijd meteen al naar hun toe te trekken onder leiding van coach Sjouke Brouwer. Het eerste kwart werd afgesloten met 21 – 10. De dames bleven doorvechten wat resulteerde in een ruststand van 40 – 18. Het derde kwart werd afgesloten met 57 – 29 en de uiteindelijke stand van deze wedstrijd was 64 – 45.

Een overwinning die samen met het publiek werd gevierd met een huldiging, confetti en champagne knallen en taart. ,,Het hele seizoen hebben de dames voor dit feest geknokt’’, zegt Karin Brouwer, bestuurslid B.V. Joure. ,,Het zat niet altijd mee, verscheidene blessures zijn voorbij gekomen en ook hier en daar een zwangerschap! Toch heeft dit hechte team een geweldige prestatie neergezet. Hier kan je als club alleen maar trots op zijn.’’

Ondanks dat ze hier zo lang op hebben gewacht, hebben de dames hun feest nog even uitgesteld zodat zij het herenteam -die na hun moesten spelen- mentaal konden bijstaan. Vanaf de tribune werden de heren naar een overwinning geholpen en ook zij kunnen nog voor het kampioenschap gaan. Houd de facebookpagina van “Basketball Vereniging Oaters Joure” in de gaten voor de uitslag.