Nieuwe fabriek Jacobs Douwe Egberts geopend

De Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân, Arno Brok, en de CEO van Jacobs Douwe Egberts, Frederic Larmuseau, openden maandagmiddag officieel de vernieuwde koffiefabriek van Jacobs Douwe Egberts (JDE) in Joure.

Onder toeziend oog van honderden medewerkers van het koffiebedrijf werd het startsein gegeven voor de productie van topkwaliteit vriesdroog- en liquidkoffie voor de wereldwijde koffiemarkt. 

Begrip in Joure

,,Koffie en thee van Jacobs Douwe Egberts zijn een begrip in Joure en Fryslân'', zei Arno Brok, commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. ,,De vernieuwde fabriek is zeer belangrijk voor de toekomst van JDE in Joure en de Friese economie. Hiermee behouden we substantiële werkgelegenheid en wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van kennis en innovatie in Joure en de regio.” 

Nieuwste technologie

De vernieuwing van de koffiefabriek is één van de grootste investeringen sinds de oprichting van de fabriek. Deze investering geeft Joure een strategische positie in het wereldwijde instant netwerk van JDE, nu en in de toekomst. In de fabriek wordt gebruikt gemaakt de nieuwste extractie technologie, hiermee is het mogelijk om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van de consument. ,,Ik ben ontzettend trots op alle medewerkers van ons bedrijf die zich hier gezamenlijk voor in hebben gezet'', vertelt Jos van Wilsum, fabrieksdirecteur koffie en thee Joure bij Jacobs Douwe Egberts. ,,Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om tot deze koffiefabriek te komen waarmee de concurrentiepositie van  Joure in de koffie- en theemarkt is versterkt. Bij JDE vinden we dat iedereen de koffie en thee verdient waar hij of zij van houdt. Dit kunnen we waarborgen met deze prachtige koffiefabriek.''