Goede seizoenstart Roeisters In de Steenbok Langweer

Langweer - De eerste wedstrijd van het sloeproeiseizoen 2019 stond 13 april op het programma voor de dames van sloeproeiteam de Skarrefammen uit Langweer roeiend in De Steenbok.

De eerste wedstrijd was gelijk een uitdaging omdat het de 15 kilometer lange Grachtenrace in Utrecht betrof, waarbij over deze 15 kilometer ook ongeveer 40 bruggen moeten worden gepasseerd.

Omstreeks 12:45 uur lagen ze klaar voor de start in Bunnik met voor de Steenbok 2 nieuwe gezichten aan boord. Anneke de Vries heeft dit seizoen de roeihandschoenen weer aan getrokken. Daarnaast hadden ze met Dinie Visser, die de overstap van skûtsjesilen naar sloeproeien heeft gemaakt, ook een debutant aan boord.

Om 12:50 klonk het startschot. De eerste 5 kilometer over de Kromme Rijn gingen snel met een gemiddelde van 10 kilometer per uur. Daarna kwamen ze binnen de ring van Utrecht en kon het grachtengeweld beginnen. Regelmatig de riemen in om door de smalle bruggen en kanalen te manoeuvreren en de aanwezige pleziervaart te ontwijken. De laatste 4 kilometer naar de finish gingen over de Vaartse Rijn en het Merwedekanaal. Vooral de laatste kilometers over het Merwedekanaal met stroom en wind tegen, moest er nog even gebikkeld worden. Na 1uur en 39 minuten kwamen ze leeggestreden over de finishlijn en hebben ze een teamprestatie van formaat neergezet. Tijdens de prijsuitreiking bleek de inspanning goed te zijn voor de 2e prijs algemeen.

Jac Moes