Geen winnaar in derby tussen Joure en VVI

Joure/Idskenhuizen - Drie wedstrijden op rij werden de volle drie punten gepakt door de Jouster ploeg.

Met vertrouwen werd er afgelopen zaterdag afgereisd naar Idskenhuizen waar de derby tegen VVI op het programma stond. Vier weken geleden stonden de oranje leeuwen uit het kleine dorp nog 12 punten voor. Door de goede reeks van Joure en drie verliespartijen van VVI was dit verschil nog maar drie punten.

Honderden toeschouwers

Om 14.30 kwamen de spelers het veld op onder begeleiding van vuurwerk en het toeziend ook van enkele honderden toeschouwers. De omstandigheden beloofden een prachtige voetbalmiddag. In de eerste 10 minuten zetten de Jousters VVI vol onder druk. Door het slechte veld kwam de thuisploeg niet in het spel en ontstonden er kleine kansjes voor de Jousters. Onder andere een kopbal van Jelte ter Heide bracht keeper Marnix Zandstra echter niet in de problemen. Ook Jakob Lubbers kreeg een kans maar ook hij zag zijn inzet gekeerd worden. Aan de andere kant was het de thuisploeg die de grootste kans kreeg op een voorsprong. Lars Wijnalda liet zich niet verrassen en hield zijn doel schoon.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft was het VVI dat op zoek ging naar de voorsprong. De scheidsrechter van dienst hielp hen hier een handje bij door een bal op het lichaam van Sjouke Terpstra te promoveren tot handsbal en de bal op de stip te leggen. Jitze Lindeboom stuurde Wijnalda de verkeerde hoek in en gaf de supporters in de 59e minuut reden om de handen in de lucht te steken. Bij Joure werd hierna Alexander Pol gewisseld voor Sander de Ree, die na lange tijd zijn rentree maakte in het eerste elftal van de zaterdagafdeling. Even later werd ook Arjen Bergsma naar de kant gehaald en vervangen door A-junior Stijn Terpstra.

Met twee frisse krachten op de vleugels gingen de Jousters beter voetballen en drongen zij VVI steeds verder in het nauw. Nadat Stijn Terpstra een grote kans op de gelijkmaker had gemist kreeg Joure toch wat het verdiende. Via een mooie combinatie kwam de bal bij Sander de Ree terecht. Zijn voorzet kwam aan bij Martijn Dijk. Hij werd echter gevloerd door Mart de Jong waardoor de scheidsrechter ook hier de bal op de stip moest leggen. Jakob Lubbers ging achter de bal staan en bepaalde de eindstand, 1 - 1.

Aantrekkelijke derby

Ondanks het gebrek aan kansen aan beide kanten was het een aantrekkelijke derby en een gelijkspel gaf de verhoudingen goed weer. Aanstaande zaterdag speelt Joure om 14.30 thuis tegen kampioenskandidaat BCV.

Jelte ter Heide