4 amazones Stal Sibma promoveren naar L

Sintjohannesga - Op de dressuurwedstrijd in Sintjohannesga hadden vier amazones van het wedstrijdteam van Hippisch Centrum Stal Sibma hun debuut in de klasse L1. Alle vier haalden ze een winstpunt waardoor ze nu officieel L geklasseerd zijn.

Pony’s L1:

Floor Engels uit Heerenveen & Puck 184 pt. Evelien Talsma uit Heerenveen & Stal Sibma’s Bliksem 190 pt en een tweede prijs. Jennifer Bax uit Joure & Stal Sibma’s Mr. Blue 195 pt en een eerste prijs.

Paarden L1:

Elise van Haut uit Rutten & Stal Sibma’s Indiana 192 pt en een derde prijs. Sophie Brouwer uit Heerenveen maakte haar debuut in de B-dressuur met Stal Sibma’s Ysbrand. Een winstpunt zat er nog niet in, maar de kop is er af.

Naast het wedstrijdteam kwamen twee vierjarige hengsten van Stal Sibma aan de start op hun eerste wedstrijd. Sandra de Groot reed Stal Sibma’s Wiard in de L1 dressuur naar zijn eerste winstpunt met 184,5 punten.

In de klasse L2 startte Mellanie Welles met Stal Sibma’s William. Met 186 en 198 punten reden ze naar een tweede en vierde prijs. Cathelijne Tolsma uit Nes reed met haar pony Flash haar laatste twee winstpunten in de klasse L1 bij elkaar en is nu L2 startgerechtigd.