Goud en zilver voor CSC Joure in Nieuwehorne

Nieuwehorne - Acht dames van CSC Joure turnden afgelopen weekend in Nieuwehorne hun tweede plaatsingswedstrijd voor het Friese Kampioenschap (wedstrijdgroep 4).

Goud voor Meret de Jong

Johanne Jans en Meret de Jong (jeugd H) beten zaterdag het spits af. Na de warming-up verdwenen de zenuwen snel, waarna ze beide een keurige wedstrijd turnden. Johanne werd 5e en Meret pakte net als in de vorige wedstrijd het goud. Bij de junioren G turnden Nynke Mirte Faber en Kimberley Mulder. Beide meiden kunnen terugkijken op een leuke wedstrijd met veel nieuwe elementen, succesjes en verbeterpunten. Nynke Mirte werd 20e en Kimberly eindigde als 9e.

Zilver voor Flinter Douma en Anna Veenstra

Zondagochtend stond CSC Joure opnieuw aan de start, deze keer met Elke Yntema en Flinter Douma (jeugd H). Elke startte haar wedstrijd niet zoals ze had gewild, maar eindigde sterk op vloer en sprong en werd uiteindelijk 13e. Flinter turnde stabiel en toonde veel uitstraling, waarna ze het zilver mee naar huis nam. Anna Veenstra en Sarah de Jong (junior H) mochten de dag afsluiten en dat deden ze met een goede wedstrijd. Sarah kwam met een glimlach van de brug na een mooie oefening en eindigde in de meerkamp als 9e. Anna was heel blij met haar balkoefening waar ze een prachtige radslag liet zien en won uiteindelijk zilver.

Tirza Kingma