Kinderboek ‘De buurheks’ verkrijgbaar in Joure

Joure - ‘De buurheks en het lied van de natuur’, dat geschreven is door de Friese schrijfster Wendy Noordzij, is te koop bij Holtrop Boek- en Kantoorhandel en The Read Shop Holtrop in de Midstraat in Joure.

‘Het lied van de natuur’

Het boek is voor kinderen tussen de zeven en tien jaar. ‘De buurheks en het lied van de natuur’ is het eerste kinderboek van Wendy Noordzij uit Scharnegoutum. Peter van Harmelen uit Amsterdam maakte de illustraties. ‘In het verhaal leren de kinderen Elsa en Arne dat alles in de natuur in balans hoort te zijn. Als je dit evenwicht verbreekt, dan verdwijnt ‘het lied van de natuur’. Dat is de boodschap die ik kinderen wil meegeven’, zegt Noordzij. Volgens de schrijfster is het een spannend en grappig verhaal geworden, waarin de liefde voor de natuur centraal staat.

Nieuwe buurvrouw is een heks

In het verhaal schrikken Elsa en Arne behoorlijk als ze horen dat hun nieuwe buurvrouw een heks is. Dat kan toch niet? Heksen bestaan toch alleen in sprookjes? Al snel ontdekken ze dat hun buurvrouw helemaal geen gemene vrouw is, die hen in de kookpot wil stoppen, of wil betoveren. Buurheks Vevina leert de kinderen juist van alles over de natuur. Dan ontmoeten Elsa en Arne een oude man, die in een holle boom in het bos woont. Hij is heel verdrietig, omdat het lied van de natuur is verdwenen. De kinderen willen hem heel graag helpen. Daarbij kunnen ze de kennis van de heks goed gebruiken. Ook krijgen ze hulp van een grommende kanarie, een zwarte kat die piano kan spelen en een kikker met vreemde gewoontes.

Het boek heeft van Cito de officiële AVI-classificatie M6 gekregen.

Bij Holtrop zijn ook kleurplaten van De buurheks verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk op www.buurheks.nl.