Bekeravontuur dames De Wite Peal duurt voort

Sintjohannesga - Op een zon overgoten sportpark de Grie werd de kwart finale gespeeld tussen vrouwen 1 van De Wite Peal (Dwp) en de dames uit Roden, vlak voor de middag arriveerde de bus uit Roden met speelsters en supporters.

Beide ploegen zijn nog ongeslagen ook in de competitie. Degene met de eerste nederlaag moet naar huis. Kwart voor één begon de wedstrijd. De eerste twintig minuten zijn zenuwachtig bij Dwp. Dit vooral omdat ze niet gewend zijn zoveel supporters langs de lijn en zeker niet het aantal coaches en begeleiders die roepen wat hun te doen staat.

Buitenspel

Nu komt Roden op voorsprong door een fraaie actie van hun spits en is Dwp de zenuwen te boven. Het is de eerste keer dat ze op achterstand komen. Vijf minuten later komt de 1-1 tot stand door lange bal die door Doutzen met een beweging tot doelpunt word verwerkt. Nu komt de wedstrijd goed los. Na een slim genomen vrije trap lijkt Dwp weer op achterstand te komen, maar de scheids heeft buitenspel geconstateerd en komen ze met de schrik vrij.

Dwp komt beter in het spel. De wedstrijd geeft een gelijk waardig spelbeeld en speelt zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Voor beide goals soms wat hachelijke situaties en de ruststand word dan ook met een 1-1 stand gehaald. Na de thee is een heel ander spelbeeld: een sterk aandringend Dwp met mooie combinatie wordt Roden door onder druk gezet. Dat leidt na twintig minuten in tweede helft tot een 2-1 voorsprong. Wel nu moet de verdediging fel aan de bak want Roden schakelt een tandje bij. Dat leidt tot serieuze kansen, maar Dwp kan het doel schoonhouden. De ruimte die er op het veld komt voor Dwp wordt 15 minuten voortijd benut om de bevrijdende 3-1 te maken. De winst is binnen. Al met al een schitterende pot voetbal die beide kanten op kon gaan, maar op basis van de tweede helft verdiend gewonnen door dames van Dwp.

Nu is de halve finale het volgende doel en is op 20 April in en tegen Beilen zal weer een spannende en mooie wedstrijd worden.

Verslag: Jan Venema