Gido Muizelaar en Yan Wijnsma Fries Kampioen Judo 2019

Leeuwarden - Stichting Friesland Judo Promotie organiseerde zaterdag de Friese kampioenschappen judo voor alleen Friese judoka´s en Friese clubs. Van de tien Roelevink Sport judoka´s zijn er vier judoka´s met een prijs naar huis gegaan.

Helaas verliest Elize van der Molen (Langweer) haar wedstrijden. Jasper van Eijl (Gorredijk) wint de eerste twee wedstrijden met een ippon. De andere twee partijen verliest hij. Jasper moest nog verder spelen omdat er een aantal judoka`s evenveel punten hadden gehaald uit de gewonnen wedstrijden. Tijdens deze partijen wint Jasper een keer maar de andere twee maal verliest hij. Jasper kan niet doorspelen in de finale. Gido Muizelaar (Heerenveen) wint alle wedstrijden met ippon. Gido ontvangt op het podium de eerste prijs. Hoewel Naomi Oenema (Haskerhorne) goed haar best doet verliest ze alle wedstrijden. Jorinde van der Vaart (Balk) en Kay van Griethuijsen (Lemmer) zijn in dezelfde poule ingedeeld. Helaas lukt het Jorinde geen wedstrijd te winnen. Kay wint wel wedstrijden en op het podium ontvangt hij de derde prijs. Richard Hornstra (Lemmer) verliest zijn wedstrijden in de voorpoule en hij kan niet verder spelen in de finale. Ook Nikki Kootstra (Lemmer) verliest alle wedstrijden.

Yannick Benes (Lemmer) wint drie van de vier wedstrijden met een houdgreep en het wordt ippon. Voor Yannick is de tweede prijs. Yan Wijnsma (Lemmer) wint zijn wedstrijden respectievelijk met een scheidsrechterbeslissing, ippon, waza-ari en ippon. Ook Yan ontvangt op het podium zijn eerste prijs.