Joure sluit zaalseizoen met ruime overwinning af

Joure - Door de Jouster korfballers is 30 maart de laatste zaalwedstrijd gespeeld. Tegenstander was Noveas uit Steenwijk.

Deze ploeg was hekkensluiter met een schamele drie punten en in de eerste wedstrijd tegen de Steenwijkers won Joure ruim. Ook ditmaal was Joure veel beter, resulterend in een doelpuntrijke overwinning.

De Jousters begonnen met een gewijzigd achttal ten opzichte van de laatste wedstrijd. Twee nieuwe dames maakten hun entree en zij speelden met verve. De score werd geopend door Joure en de tweede goal was van Kim Vrieseling. Joure denderde door en kwam via tussenstanden van 6-1 en 8-2, halverwege de eerste helft op 10-4. Na een goal van Marc Vrieseling was dit het sein om op te stomen richting de twintig goals. Het andere vak droeg hier goed aan bij, mede door twee goals van Sierd van der Goot. Bij rust wist Joure zich al bijna verzekerd van de overwinning, 16-9.

Ook de twee helft was van hetzelfde laken een pak. Er waren slechts vijf minuten nodig in de tweede helft om de barrière van twintig goals te slechten. Maar Joure stopte hier niet, mede door goals van Joline Reitsema en Jeanine de Leeuw stond er 26-13 op het scorebord, met nog een kleine 15 minuten te spelen. De druk was dit laatste kwartier enigszins van de ketel en de thuisploeg wist nog driemaal de korf te vinden, 29-17.

Joure boekte de vierde overwinning op rij. Een lange onderbreking volgt nu voor de Jousters, de eerste competitiewedstrijd op het veld wordt pas in mei gespeeld, maar halverwege april komt het eerst nog in de kwartfinale van het bekertoernooi in actie.

Martijn van Dijk