Iris Bijker wint zilver op Fries Kampioenschap

Joure/Heerenveen - In Heerenveen stonden de Friese Kampioenschappen voor de 2e divisie op het programma.

Iris Bijker (jeugd) turnde zoals het hele seizoen al een stabiele en keurige wedstrijd, waarmee ze een zilveren medaille won. Ook Maaike Steneker (senior) begon goed aan haar wedstrijd, maar blesseerde zich helaas zodat ze de wedstrijd niet kon afmaken. Tot slot lieten ook Eline Sikkema en Lieke Jouwsma (junior) mooie oefeningen zien, maar bleef voor hen het podium buiten bereik.

Zes medailles in Oudehaske

De jongste turnsters van CSC Joure (pre-instap RFD4) turnden in Oudehaske hun tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap. Isabella, Lieke, Gwenn en Lotte lieten in hun wedstrijd keurige oefeningen zien met een prachtige uitstraling. Gwenn won goud en Lotte brons. Vanwege grote deelname was er nog een wedstrijdronde pre-instap waarin Silke, Mayke, Mila en Vera lieten zien wat ze geleerd hadden. Nieuwe elementen en stabiele oefeningen resulteerden opnieuw in twee medailles: goud voor Mila en een vierde plaats voor Silke. In de laatste ronde turnden Meike, Laura, Sanne, Femke, Linde en Lena (instap D3) een wisselende wedstrijd. Toch won Femke het goud en kreeg Meike een medaille voor haar vijfde plaats.

Kwartfinale NK in Purmerend

Sake Kramer en Jesse Schavemaker (instap 17) turnden in Purmerend de kwartfinale voor het NK. Tijdens hun eerste landelijke wedstrijd turnden ze keurige oefeningen met voor Jesse een sterke vloeroefening en voor Sake een sprong waarmee hij de hoogste score haalde. Helaas was het net niet genoeg voor doorstroming naar de halve finale.

Alle uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina van CSC Joure.