Autorally van Joure naar Lemmer

Joure/Lemmer - Tientallen bijzondere auto’s reden voor The Northern Rally Run van Joure naar Lemmer zondagmiddag.

In drie groepen startten de bolides om de beurt met de rally. Er deden auto's van allerlei merken mee. Het waren niet de standaard modellen die deelnamen. De auto's trokken daarom veel bekijks. Veek hobbyfotografen kwamen op het spektakel in Joure af om de bolides vast te leggen op de gevoelige plaat.

De deelnemers reden de uitgestippelde route ‘over de beste rijderswegen van Friesland’. Het eindpunt was Beachclub Lemmer. Organisator Northern Events is met de Beach Club Lemmer overeengekomen dat deelnemende auto's op de Zeedijk geparkeerd mochten worden.

Northern Events is een evenementenorganisatie die road trips in de Noordelijke provincies van Nederland opzet. In 2018 heeft de eerste editie van de The Northern Rally Run plaatsgevonden. Het sportauto evenement startte bij Hofman Leek, na het startschot vertrokken er meer dan 40 sportauto's over de uitgezette route. De route leidde onze deelnemers door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Op de website zijn filmpjes en foto’s te vinden van het evenement.