STEAMpoint doe-lab geopend

Oudehaske - STEAMpoint is het doe-lab van de Friese school Futura en scholenstichting CBO Meilân. Op deze plek kunnen leerlingen spannende dingen bedenken, maken en beleven.

Dinsdag is het STEAMpoint voor de kinderen van groep 1 tot en met 3 van CBO Meilan en basisschool FUTURA feestelijk geopend. Kinderen gaan onderzoekend en ontwerpend leren gecombineerd met digitale innovaties. Het eerste project “red leentje uit de olie” staat maakkunde centraal. Maurice de Hond deed de opening.

Juf Wiepie opende samen met Nao de Robot en kinderen van het Kompas en Futura de deuren van het STEAMpoint. Ze hebben gekozen voor twee locaties STEAMpoint. In Oudehaske voor de groepen 4 tot en met 8 en in Heerenveen voor de groepen 1 tot en met 3.

STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. Digitalisering en globalisering zijn trends die een grote impact hebben op de wereld. De leerlingen gaan bij STEAMpoint zelf aan de slag met een uitdaging: hier leren ze door te doen. Het idee is dat de leerlingen zoveel mogelijk ruimte krijgen om hun eigen creatieve oplossingen te bedenken. Bij onderzoeken en ontwerpen is het proces minstens zo belangrijk als het product. Na al het bouwen, testen en verbeteren, is er tijd en ruimte om het werk te presenteren.