Getergd Joure brengt Westergo eerste nederlaag toe

BOLSWARD - De korfballers van Joure namen het afgelopen weekend op tegen Westergo. Het was voor aanvang al duidelijk dat de Bolswarders kampioen waren en dat de derde plek voor Joure is, maar dat deed niets af aan de strijdlust van de Jousters.

De thuisploeg werd voor de wedstrijd gehuldigd. De Jousters waren hierdoor nog meer gebrand om Westergo met beide benen op de grond te zetten. Joure stond geen moment achter en nam twee punten mee naar huis.

Groeiende voorsprong

Joure begon de wedstrijd met ongekende felheid. Martijn van Dijk bracht de eerste goal op het scorebord. Dit werd vlot gevolgd door de 2-0 van Karin Otter.

Na de eerste tegengoal van Westergo lieten de Jousters zich niet van de wijs brengen. Nadat Joure een aantal keer twee punten voorstond, breidde de ploeg dit uit naar vier punten voorsprong. In de rust was het 6-10.

Moeizame start

De tweede helft kwam moeizaam op gang. Het duurde zeven minuten voordat het eerste doelpunt werd gescoord: 7-10. Maar de Bolswarders wisten dit geen goed vervolg te geven. Joure zag de kans om haar voorsprong uit te breiden naar 7-13.

De thuisploeg bracht hierna, in een kort tijdsbestek, de stand naar 10-13 door drie rake schoten van afstand. Jeanine de Leeuw maakte vervolgens de belangrijke 10-14, met nog tien minuten te spelen.

Zware blessure

Zes minuten voor tijd verstapte Tessa Hofman zich. Ze raakte zwaar geblesseerd. Na een onderbreking van een half uur werd zij uiteindelijk door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De thuisploeg stond erop dat de wedstrijd uitgespeeld moest worden, ook al stond er niets meer op het spel.

Het restant van de wedstrijd werd echter vakkundig uitgespeeld door Joure en met gemengde gevoelens keerden de Jousters huiswaarts. Volgende week zaterdag is de laatste zaalwedstrijd. Thuis wordt om 18:30 tegen Noveas uit Steenwijk gespeeld.