Jongerengroep Wings uit Oudehaske organiseert benefietconcert

OUDEHASKE - Jongerengroep ‘Wings’ van de Haskeroordkerk (PKN gemeente Oudehaske, Haskerhorne en Vegelinsoord) is vijf jaar bij elkaar. In juli 2019 gaan zij als afsluiting van de club/catechese naar Roemenië.

Ze verblijven daar in een kindertehuis in het dorp Misca, net over de grens bij Hongarije. In het kindertehuis, ook genoemd Samuelhuis, komen doordeweeks kinderen van arme probleemgezinnen. Zij kennen vaak geen liefde, hygiëne, regels en discipline.

Zij gaan overdag naar school maar komen na schooltijd naar het Samuelhuis, waar zij eten en slapen. Ook krijgen ze daar huiswerkbegeleiding en christelijk onderwijs, dit in de hoop dat er hierdoor voor hun een toekomst is weggelegd. Weekenden gaan zij naar huis om de band met hun familie niet te verliezen. Wings gaat tijdens hun vakantieperiode zorgen voor verschillende activiteiten en gaat kluswerkzaamheden verrichten in het dorp.

Deze werkvakantie wordt georganiseerd door stichting Hoeliday. Zij begeleiden de groep ook in het voortraject.

Om deze reis te bekostigen heeft Wings het hele jaar verschillende acties gehouden zoals een sponsorloop, tuinklussen, oppassen, knutselen met kinderen, kruidnoten-verkoop, oliebollenactie en een potgrondactie. Ook mogen ze meedoen met de jeugdsponsoractie van de Poiesz.

Als afsluiting van deze acties en in de hoop het allerlaatste benodigde geld bij elkaar te krijgen, organiseert Wings op vrijdag 5 april een benefietconcert: Vrienden van Wings live. Dit is een concert georganiseerd door wingsleden en hun vrienden en familie voor vrienden, familie, kennissen, dorpsgenoten en alle andere belangstellenden.

Het concert vindt plaats aan Kerkpad 40 in Haskerhorne. Aanvang: 20.00 uur. De entree bedraagt 2 euro.