Jousters met jongste startup op Europa’s grootste fitnessbeurs

JOURE - De Friese startup Beastfull is in april 2019 het jongste bedrijf op FIBO, de grootste fitnessbeurs van Europa. Damian Altenburg (25) en Sebastiaan Kooistra (25) uit Joure introduceren hun nieuwste sportkledinglijn op het fitnessevenement in Keulen.

Beastfull bestaat nog geen jaar. Op 28 mei 2018 vond de officiële lancering plaats van het fitnesskleding- en accessoiresmerk. De al jaren bevriende oprichters uit Joure studeerden niet enkel beiden commerciële economie, maar vonden elkaar ook in een gedeelde passie voor fitness.

Binnen hun eigen vriendenkring verkochten ze al sportgadgets, maar vorig jaar zetten zij de stap naar een professioneel bedrijf. Het duo richt zich met Beastfull op jonge, fitte mannen en vrouwen die serieus bezig zijn met sport en gezondheid. Hiervoor ontwerpen ze fitnesskleding en accessoires die bij deze levensstijl passen.

De beursdeelname is een droom van de ondernemers, een wens die nu werkelijkheid wordt. De FIBO (‘Fitness & Bodybuilding’) staat bekend als een internationaal toonaangevende beurs voor fitness, gezondheid en wellness. De expo is het walhalla voor fitness- en krachtsportfanatiekelingen.

Sportmode is een belangrijk onderdeel van het vierdaagse evenement, maar ook trainingsapparaten, sportvoeding en andere innovatieve producten voor een gezonde levensstijl zijn aanwezig. Op de eerste editie in 1985 kwamen zo’n 10.000 bezoekers af, toen nog voornamelijk uit Duitsland. In 2019 verwacht men dat ruim 150.000 bezoekers van over de hele wereld de hallen van de Koelnmesse in Keulen bezoeken.

De FIBO-beurs wordt gehouden van 4 t/m 7 april in de Koelnmesse in Keulen. Beastfull staat in hal 10.1, stand nummer D11.