Foto’s | De Tarissing wordt overmeesterd

OUDEHASKE - CBS De Tarissing in Oudehaske wordt vandaag overmeesterd. Voor alle groepen staat vandaag een meester.

De meesters kwamen met een enorme limousine aan en werden met luid gejuich verwelkomd door de schoolkinderen. Daarna kregen de kinderen allemaal een meester toegewezen en verdwenen ze achter de schoolbanken.

Na de lessen kunnen de kinderen zich nog volop vermaken op het schoolplein met spelletjes en een enorm springkussen.

CBO Meilân heeft na twee meestercafés een actieve groep meesters bij elkaar gezet om een ludieke actie te bedenken. Ze hebben het overmeesteren opgepakt en er een feestdag van gemaakt.

,,Op een positieve manier wordt er met een knipoog aandacht gevraagd voor het vak van onderwijzer. Kinderen moeten tijdens hun basisschooltijd verschillende rolmodellen tegenkomen. De meesters zijn schaars en we willen met deze actie aandacht geven aan het beroep van meester. We hopen hierdoor jongens enthousiast te krijgen en dat ze gaan kiezen voor de pabo of voor de opleiding tot onderwijsassistent of ondersteuner. Zolang het nodig is blijven we de scholen van Meilân jaarlijks overmeesteren.”

,,Mocht er een tekort aan juffen komen, dan gaan we CBO Meilân overjuffen, want we kunnen ook niet zonder het vrouwelijke rolmodel.”

De juffen zijn vandaag wel op school, maar de meesters geven les.