Nieuwe aanmeldingen voor Ho! Net yn ‘e Kliko!

JOURE Het campagneteam van Ho! Net yn ‘e Kliko! ging zaterdag op pad. In het kader van het maandthema Glas, stonden ze met een zelf gemaakt drumstel en klankorgel van glas bij de Aldi in Joure.

Om mensen bewust te maken en te stimuleren beter afval te gaan scheiden en de hoeveelheid afval te gaan verminderen, gaf het campagneteam deze keer informatie over het scheiden van de verschillende soorten Glas.

Veel Jousters kwamen er via het campagneteam achter, dat zij niet altijd glas op de juiste plek weggooien. Boukje van Hettema, campagneteam lid: ,,Glas is namelijk een ingewikkelde afvalsoort, doordat de verschillende soorten glas bij het recyclen een andere smelt temperatuur hebben. Alleen verpakkingsglas (alles met een dop of deksel erop) hoort thuis in de glasbak. Andere glassoorten, zoals drinkglazen, hittebestendig glas (bijv. een ovenschaal) of vensterglas mogen niet in de glasbak”. Dit glaswerk mag in de grijze container en vensterglas kun je inleveren op de milieustraat.

Kleuter Jip vond het prachtig om op het klankorgel van flessen en potten (voor in de glasbak) en op het drumstel van glazen huishoudelijke spullen (voor bij het restafval) muziek te maken. ,,Er komt zulke leuke muziek uit!”

Ondanks het slechte weer, was het een geslaagde actie van het campagneteam. Het leverde vijftien nieuwe aanmeldingen voor de campagne op. Daarmee doen nu al zo’n 312 huishoudens in Joure en Scharsterbrug mee aan de campagne.

In september 2018 is een groep enthousiaste inwoners van Joure en Scharsterbrug gestart met de afvalcampagne Ho! Net yn ‘e Kliko! In een jaar tijd willen zij met alle inwoners het afval beter gaan scheiden en zo zorgen voor 25% minder restafval in de grijze kliko’s van Joure en Scharsterbrug.