SC Joure ZM1 weet weer wat winnen is

JOURE - Na zeven duels op rij te hebben verloren nam de Jouster ploeg het zaterdag op tegen 't Fean 58. De twee teams voetbalden tegen elkaar op een winderig sportpark 't Ketting.

De voorspelling dat de wind een grote rol ging spelen bleek tijdens wedstrijd waar. De eerste helft speelden de groen-witten met de wind in de rug, waardoor elke bal een ongelofelijke vaart mee kreeg en er in het begin aan beide kanten weinig kansen werden gecreëerd.

Hierna werd 't Fean echter gevaarlijk en had Joure het aan de uitstekend keepende Lars Wijnalda te danken dat de Jousters niet op achterstand kwamen. Aan de andere kant kreeg Jelte ter Heide de mogelijkheid om de Jousters op voorsprong te zetten, maar hij vond de keeper van de thuisploeg op zijn pad.

Na veertig minuten werden de Jousters geholpen door de wind. Waar een verdediger de bal dacht weg te werken, waaide deze terug voor de voeten van Jakob Lubbers. Hij twijfelde niet en volleerde de bal in het dak van het doel, 0 - 1. Net als vorige week was de ruststand in het voordeel van de Jousters.

In de tweede helft speelde Joure tegen de wind in. De mannen uit Surhuisterveen probeerden druk uit te oefenen op het doel van de Jousters, maar slaagden er, op een schot op de paal na, niet in om grote kansen te creëren.

Aan de andere kant kregen de bezoekers via Jelte ter Heide en Jakob Lubbers de kans om de voorsprong te verdubbelen. Na 75 minuten kon er een speler van 't Fean vertrekken na een slaande beweging. Jakob Lubbers maakte kort hierna een einde aan de hoop van de thuisploeg door de bal hard tegen de touwen te schieten.

Daarmee heeft SC Joure na lange tijd weer drie punten binnengehaald. Zaterdag spelen de heren tegen CVVO op sportpark de Hege Simmerdyk. Om 14.30 is de aftrap.

Tekst: Jelte ter Heide