Martin Halma exposeert collectie Fisken út de Fryske Marren tijdens 'Proef de kunst' 

Terherne

Speciaal voor 'Proef de kunst' is Jouster Martin Halma op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van zijn tentoonstelling in Terherne. Zijn werken staan in teken van de zoetwatervissen uit de Friese meren. 

Proef de Kunst Terherne vindt 19, 20 en 21 oktober plaats. Het is een kunstroute in Friesland met binnen- en buitenexposities, muziek, theater en culinaire verrassingen.

In 1999 begon Martin Halma na de kunstacademie als decoratieschilder en inmiddels heeft hij zichzelf ontwikkeld tot een flexibel en ervaren kunstenaar. ,,Continu kritisch naar mijn werk kijken, mezelf opnieuw uitvinden en een onuitputtelijke drive om van elke opdracht een geslaagd geheel te maken is wat mij kenmerkt.”

Dat is terug te zien in projecten waar Martin aan heeft gewerkt. Zo heeft hij gewerkt aan thematisering en decoratieprojecten voor Walibi, De Efteling, Wildlands Adventure Parc en ook Centre Parcs en diverse horecagelegenheden.

Een aantal van zijn werken zijn te bewonderen tijdens de route, waar Martin een unieke combinatie maakt met heerlijke gerechten, denk aan; snoekbaars, de Terhernster poask en de paling. Naast zijn bevlogenheid voor het maken van realistische doeken, heeft Martin namelijk ook passie voor het maken van bijzondere gerechten. Beide ziet Martin als het maken van een kunstwerk en zijn gratis te proeven en ervaren tijdens de 'proef de kunst route'.


Auteur

Redactie