Jousters leggen Triaz over de knie: Joure – Triaz (Amsterdam)

JOURE

Nadat de korfballers van Joure vorig weekend in Amsterdam de eerste winstpartij behaalden, trad het op 6 oktober wederom aan tegen een team uit Amsterdam. Ditmaal was Triaz, de nummer twee van de ranglijst, de tegenstander.

Er stond veel op het spel, verloor Joure dan liep het de aansluiting met de top mis. Maar, zou Joure winnen dan kon het een sprong op de ranglijst maken. Net als voorgaande wedstrijden, startte Joure goed en ging het met een voorsprong de rust in. In de tweede helft speelde Joure nog sterker en rekende het gedecideerd af met haar tegenstander.

De openingsfase werd gedomineerd door Joure. Een wederom sterk spelende Tessa Hofman schoot binnen korte tijd de eerste twee goals binnen. Marc Vrieseling wist hierna de 3-0 te maken, maar daarna duurde het lang voordat Joure weer de korf kon vinden. Triaz kwam hierdoor terug tot 3-2. Maar verder dan één doelpunt verschil zouden zij niet komen. Na een goal van Karin Otter werd het nog één keer spannend, maar door belangrijke goals van Elmar van Spil en Sierd van der Goot, kon Joure rusten met een comfortabele voorsprong, 6-3.

De beginfase van de tweede helft was zeer spannend. De bezoekers wisten in deze fase tweemaal hun achterstand tot twee doelpunten weg te werken. Door twee zeer snelle doelpunten van Jeanine de Leeuw en Marc Vrieseling werd echter aan alle Amsterdamse hoop een eind gemaakt. Ilja Sikkes en Sierd van der Goot wisten in het andere vak ook hun doelpunt mee te pakken en dat bracht de tussenstand tien minuten voor tijd op 12-6. Vakkundig werd de wedstrijd hierna uitgespeeld en Jeanine de Leeuw bepaalde van afstand de eindstand op 15-8.

Een scherp spelend Joure stapte hierdoor als winnaar van het veld. In de stand heeft Joure een grote sprong gemaakt, het bezet nu momenteel de tweede plek achter koploper DTS(E), die ook een wedstrijd extra gespeeld heeft. Volgende week speelt Joure in Bussum tegen DOC.

Martijn van Dijk


Auteur

Martijn van Dijk