Spanninga schenkt €100.000 aan Fonds Slachtofferhulp

JOURE

Tijdens het 100-jarig jubileumfeest van Spanninga, fabrikant van fietsverlichting en accessoires, heeft Fonds Slachtofferhulp honderdduizend euro mogen ontvangen voor het verbeteren van de hulp aan verkeersslachtoffers.

Erevoorzitter en oprichter van Fonds Slachtofferhulp prof. mr. Pieter van Vollenhoven kreeg uit handen van directeur Feike Spanninga de cheque uitgereikt. Het jubileumfeest van Spanninga op woensdag 3 oktober werd vormgegeven door een symposium waarbij een aantal gerenommeerde sprekers hun inzichten deelden over verkeersveiligheid. Een onderwerp dat zowel Spanninga als Fonds Slachtofferhulp na aan het hart ligt. Om die reden is Spanninga al ruim 20 jaar sponsor van het werk van Fonds Slachtofferhulp. De jubileumgift wordt geïnvesteerd in het verbeteren van het hulpaanbod voor verkeersslachtoffers en -nabestaanden.

,,Voor ons is het van groot belang dat er meer aandacht komt voor verkeersslachtoffers. Normaliter krijgt de veroorzaker van een ongeluk veel aandacht en wordt het slachtoffer vergeten. Fonds Slachtofferhulp heeft hierin een cruciale verandering teweeggebracht. We zijn er trots op dat we hen kunnen steunen in het veiliger maken van de wereld,” zegt Feike Spanninga, derde generatie directeur van Spanninga.

Als onderdeel van het bestuur en de technische commissie van het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) wil Spanninga in Nederland de aandacht vestigen op het belang van goede fietsverlichting. Door fietsverlichting aan een aantal minimale technische eisen te laten voldoen, wil het keurmerk consumenten een wegwijzer bieden in het woud van fietsverlichting.

Fonds Slachtofferhulp maakt zich als onafhankelijke maatschappelijke organisatie sterk voor slachtoffers van ongevallen, misdrijven en rampen en werd in 1989 opgericht door prof. mr. Pieter van Vollenhoven.