Zwakke slotfase breekt Jousters op: Joure – DTS (E)

JOURE

Sportpark de Hoge Zomerdijk was op 22 september het toneel van de tweede wedstrijd van de korfballers van Joure. Zij traden aan tegen DTS uit Enkhuizen. In de competitie lag tot nu toe alles steeds dicht bij elkaar en dat bleek ook andermaal deze wedstrijd. Beide ploegen lieten elkaar nooit een te grote voorsprong pakken en daardoor bleef het tot de laatste minuten spannend. Helaas voor Joure viel het de verkeerde kant op en verloor het onnodig.

De start van Joure was net als in de eerste wedstrijd goed. Joure kwam snel op voorsprong en wist dit uit te breiden tot 4-2, mede dankzij goals van Sierd van der Goot, Jeanine de Leeuw en Tessa Hofman. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers ook beter in hun spel en wisten voor het eerst de leiding te nemen, 4-5. Sierd van der Goot, met zijn derde van de middag, en Martijn van Dijke en Elmar van Spil, brachten hierna de Jousters weer op voorsprong. Echter kwamen de bezoekers vlak voor rust toch weer op gelijke hoogte. Door een overtreding in de laatste minuut mocht Jeanine de Leeuw aanleggen voor een strafworp, deze werd benut en daardoor ging Joure met een miniem voordeel de rust in.

In de tweede helft breidde Joure de voorsprong uit tot 10-7 en leek het toch nog een makkelijke middag te worden. De bezoekers kwamen echter vlot weer op één verschil. Door een goal van Marc Vrieseling werd het gat weer twee en hij schoot Joure op een stand van 11-11 ook weer op een voorsprong. Tien minuten voor tijd kwam DTS (E) nog een laatste keer langszij en daarmee was de koek voor Joure tegelijkertijd ook op. Wat de thuisploeg ook probeerde, er werd niet gescoord. Helaas wist het team uit Enkhuizen dat wel en zo verloor Joure met 12-13.

Een totaal onnodige nederlaag werd zo geleden door de Jousters en daardoor blijft Joure onderaan de ranglijst hangen. Echter is de competitie nog lang en heeft Joure een wedstrijd minder gespeeld, dus er zijn nog kansen zat. Te beginnen volgende week in de hoofdstad tegen het studententeam uit Amsterdam.


Auteur

Martijn van Dijk