FOTO'S | Juichen voor een poepende koe

SCHARSTERBRUG

Honderdvierenveertig kavels, geld inzetten en wachten tot de koe gaat poepen, dat is het concept van de "ko skiterij" in Scharsterbrug. Het evenement werd zaterdag voor de zesde keer georganiseerd door een groep vrienden uit het dorp.

Deelnemers konden één of meer stukken land kopen voor € 2,50 per deel en die kavels vonden gretig aftrek. Tijdens de aankondiging van de eerste ronde om 2 uur kwam de koe in kwestie spontaan overeind en vijf minuten later was het raak.

Al lopend ging de grazer poepen, waarna het zaak was om de "eerste leg" te traceren. Toen het eerste hoopje gevonden was, werd er gemeten om tot de juiste winnaars te komen. De hoofdprijs winnaar kreeg maar liefst 120 euro overhandigd en ook de eigenaren van de stukjes land om het vlaaitje heen werden met een geldprijs beloond.

Naast de "ko skiterij" vermaakten de aanwezigen zich ook nog met spijkerslaan, met springen en klauteren op een tractorspringkussen en konden ze het evenwicht testen bij de sweeper. Op het terrein werd ook aandacht gevraagd voor de actie "Ho! Net yn'e kliko!", waarmee Scharsterbrug een reducering van 25% van het restafval wil bereiken.


Auteur

douwe.bijlsma