Expositie Aafje Terlaak Poot – Haitsma tijdens Keunst en Keur weekend

Joure

De tweejaarlijkse Atelier- en Tuindagen Joure en omgeving worden op 15 en 16 september 2018 worden de elfde keer gehouden. In het kader van dit bijzondere culturele jaar heeft Stichting Keunst en Keur de Atelier- en Tuindagen 2018 een speciale draai gegeven. Eén van de deelnemende kunstenaars is Haitsma.

Terlaak Poot - Haitsma (1966) is in de eerste plaats portretschilder, maar ze doet meer. Zo is ze op dit moment vierdejaars student aan de kunstacademie. ,,Dat resulteert in onderzoek, processen en van de gebaande wegen af. Ik maak schetsen en studies van levende modellen, enkele verwerkt in mooie etsjes”, vertelt Aafje. ,,Daarnaast exposeer ik komend weekend met enkele landschapsschilderijen en is mijn kennismaking met keramiek te zien.”

De expositie van Aafje Terlaak Poot - Haitsma is te zien in de moderne ruimtes van Fysiotherapiepraktijk De Jong aan de Celsiusweg 1c. Speciaal voor de Atelier- en Tuindagen Joure exposeert zij samen met fijnschilder Johan Schuurman. Hier is onder meer te zien hoe het proces, de keuze voor materialen, de schilderwijze en de opbouw van een schilderij op soms leiden tot originele oplossingen.

Sinds drie jaar geeft Aafje in de wintermaanden schilderles in Joure aan een enthousiaste groep cursisten. De expositieruimte is op beide dagen, zaterdag 15 en zondag 16 september, van 11.00 tot 17.00 geopend. Beide kunstenaars zijn dan aanwezig.