Skûtsje Langweer weer dertiende

Woudsend

Het skûtsje van Langweer is dertiende geworden op de tweede wedstrijd in Woudsend, de inhaalwedstrijd van Earnewâld.

Met de opgedane kennis in Stavoren, startte Zwaga met goede moed de wedstrijd. 'We hadden het zeil wat ruimer gezet, zodat we wat meer gang hadden', vertelt de schipper. 'Maar dat was helaas hier niet het geval. Wij hebben echt geen fok voor harde wind. Het was een uitdaging om ons erbij te houden.' 

 

De schipper prijst zijn bemanning. 'Hjoed witte wy ús plak wer. Maar Stavoren was echt goed voor het moraal. De bemanning stapt iedere dag op dit schip en is bijna zeker van de laatste plek. En met die inzet. Het is ongelofelijk. Ze werken zo hard.'

 

Zwaga heeft zin in de wedstrijd van woensdag. 'Ik verheug me op de dag van morgen. Ik hoop echt op een sneerwind.' 

 

 

Drachten en Langweer in de achtervolging op D’Halve Maen #sks18 pic.twitter.com/PTFSoOQ4WY

— SKS skûtsjesilen (@SKSskutsjesilen) 14 augustus 2018


Auteur

brenda.van.olphen