Holiday Ice maakt miljoen ijsjes per dag om vraag aan te kunnen

SINT NICOLAASGA

Bij Holiday Ice in Sint Nicolaasga rollen deze dagen ruim een miljoen ijsjes per dag van de lopende band. ‘Normaal gesproken schalen we onze productiecapaciteit weer af vanaf juli, maar het is nu volle bak!’

Sebastiaan Berswerda, medewerker van de ijsjesfabriek heeft het nog nooit zo druk gezien. ‘We hadden vorig jaar jaar ook al te maken met een stijgende vraag. Om een vroege piek voor te zijn, waren al maatregelen genomen door al in de herfst te beginnen met het produceren van waterijs en dit op voorraad te zetten. Maar nu gaat er meer uit dan dat wij kunnen maken. Er is zoveel vraag en ook zo aanhoudend. Dat is wel uitzonderlijk.’

 

Holiday Ice levert ruim zestig verschillende soorten ijsjes binnen, maar vooral buiten Nederland. Driekwart van de productie is voor buiten de landsgrenzen. En ook daar is het nu mooi weer. ‘Alles dat we nu maken gaat gelijk naar de winkels waar het in no-time is uitverkocht.’