Inzamelingsactie gestart voor meer AED's in Joure

Joure

Hinke Wierda is donderdag met een inzamelingsactie gestart om meer AED's op te hangen in Joure. Zij was één van de vijf mensen die hun buurman redden op 5 juni dankzij dit apparaat.

'De reden waarom de reanimatie succesvol is geweest, komt omdat wij gericht naar een AED konden rijden welke binnen 1 km aanwezig was en gelijk beschikbaar', schrijft ze in haar Facebookpost.


Er ging geen kostbare tijd verloren door te zoeken en te vragen naar een AED. Het gelijk starten met beademing en hartmassage in combinatie met het aanleggen van de AED is van groot belang geweest. 

Lees hier het verhaal van Hinke en de familie De Vries.

'Als elk huishouden van Joure 7,50 euro doneert, dan kunnen er 6 goede AED 's gekocht worden en verdeeld worden over heel Joure. Het zou mooi zijn als iedereen met een geldig Ehbo diploma zich aanmeldt als burgerhulpverlener' schrijft ze verder. 

 

Zelf stopt ze als eerste honderd euro in de pot. 'Ik hoop dat iedereen een grote of kleine bijdrage wil gaan doen, zodat we over een maand voldoende geld hebben ingezameld voor de aanschaf van ( hopelijk) 6 Aed 's', besluit ze haar bericht.

 

Donateurs kunnen contact opnemen met Hinke via Facebook


Auteur

brenda.van.olphen