Schapen openen bijenweide-seizoen

GOINGARIJP

Een kudde schapen, op zoek naar mals gras, trok maandagavond door Goingarijp met in hun kielzog een groot aantal inwoners. Het doel van deze processie was de bijenweide en omliggende grasvelden.

Daar aangekomen konden de schapen zich meteen tegoed doen aan het hoog opgaande gras en de aanwezige dorpelingen konden genieten van zelfgemaakte appeltaart en vlierbessensap. Dit alles ondersteund door welluidende klanken van een shanty-accordeonist.

Willem Feenstra, de enige kroade-sprekker van Friesland, hield ter gelegenheid van deze seizoens-opening een inhoudelijke, doch komische toespraak. Hij declameerde met veel gevoel voor humor uit het liedboek Fryslân sjongt en het lied Simmermoarn, het eerste en derde couplet. Daarna stak hij de loftrompet uit over de succesvolle zwaluwwand en het kindertuintjes-project.