Karateka’s met zes bekers naar huis

ALMERE/AMSTERDAM

De Nederlandse Kampioenschappen karate van de International Budo Federation (IBF) vonden dit weekend plaats. Leirissa Gym deed hier met 5 karateka’s aan mee: Roos en Joyce de Wilde de Ligny (Joure), Jan Haan (Steggerda), Jelle Sipma en Ron Huizinga (beide uit Heerenveen). Ze kwamen met maar liefst 6 bekers thuis.

Roos is Nederlands kampioen geworden met haar kata (demonstratievorm) bij junioren meiden van 11 t/m 15 jaar. In dezelfde poule werd Joyce vijfde. Met wapenkata leek Roos ook op de eerste plaats af te stevenen, maar na de laatste deelnemer bleek dat Roos toch genoegen moest nemen met een tweede plek. Bij de poule voor heren van 16 t/m 45 jaar veroverde Jelle het brons.

Aangezien dit een groot toernooi was, hadden de veteranen (vanaf 45 jaar) een aparte poule. Met zijn kata werd Ron tweede en Jan derde. Ook bij wapenkata werd Ron tweede en viel Jan met zijn vierde plek net buiten het podium. Zondag was er weer een wedstrijd waar Roos en Joyce aan mee hebben gedaan. Deze was bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hier veroverde Roos de derde plek met haar kata en werd Joyce zevende.