Femke Rosier Fries Kampioen

NOORDWOLDE/OUDEHASKE

In Noordwolde was zaterdag een tweede Fries Kampioenschap voor acht turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske.

Ilse Pekema beet het spits af bij de pupillen 2 D4. Ilse turnde een goede wedstrijd, met als beste toestel het vierde punt op sprong. Ook op de andere toestellen liet Ilse prima oefeningen zien, met als eindresultaat een 16e plaats.

Daarna waren Fenna van der Brug (Jeugd D4) en Elise Servaes (Jeugd D2) aan de beurt. Voor Fenna was dit haar eerste seizoen wedstrijden turnen en dan is direct een Fries kampioenschap wel erg spannend. Fenna liet een mooie, stabiele wedstrijd zien. Haar beste toestel was vloer en in het totaalklassement werd ze tiende.

Elise begon met een prachtige vloeroefening waar ze het derde cijfer voor kreeg. Foutjes op brug en balk zorgden ervoor dat ze geen rol kon spelen in de strijd om de medailles. Elise eindigde op een mooie negende plaats.

In de vierde ronde kleurde de zaal blauw met Norah Keijzer bij de pupillen 2 D2 en Rikst de Vries, Lysbert de Vries, Fenne Agema en Femke Rosier bij de pupillen 1 D2. Norah vond het best spannend het FK, maar daar was bij het eerste toestel weinig van te merken met het vierde cijfer voor haar brugoefening. Met ook de hoogste dagscore op sprong was daar de grote verrassing bij de prijsuitreiking: een bronzen medaille voor Norah.

De andere vier meiden begonnen ook aan brug en haalden daar allemaal een top-6 ranking met de hoogste score voor Femke. Bij balk lukte het Fenne om erop te blijven en zij werd op dit toestel derde. De vloeroefeningen waren stuk voor stuk strakke en technisch goede oefeningen met wederom de hoogste score voor Femke. Rikst werd keurig 13e, Fenne werd 6e met vlak boven haar Lysbert als 5e. Femke mocht het hoogste podium betreden bij de prijsuitreiking en werd tot haar eigen verbazing Fries kampioen.