Slaapfeestje van het jaar in zwembad Swimfun

JOURE

Een honderd kinderen hadden in de nacht van vrijdag op zaterdag hét slaapfeestje van het jaar. Zij mochten in het zwembad en de sporthal overnachten. Zwembad Swimfun in Joure maakte deze kinderdroom eenmalig mogelijk.

Tot middernacht mochten ze zwemmen. In de naastgelegen sporthal stonden de bedden klaar. ,,Ze zijn uitgeput gaan slapen’’, zegt Tjebbe van der Meer van Swimfun. ,,Om half acht stond het ontbijt voor ze klaar bij het zwembad. De kinderen zijn een geweldige ervaring rijker!’’

Swimfun gaat volgende week dicht. Stichting De Stiennen Flier start op 22 mei met een volgende renovatieronde van het subtropisch zwemparadijs. Door de werkzaamheden van Bouwbedrijf Cornel zal het bad circa zeven weken gesloten zijn voor het publiek. De sporthal blijft gewoon open tijdens de verbouwing.

In de laatste week voor de sluiting staat er veel te gebeuren. Zondag zijn de deuren open voor een rondleiding in de machinekamer. Zaterdag presenteerden verschillende sportverenigingen zich aan het publiek.