Jong | Moestuin met geld van ‘Hans’

Sintjohannesga

Kinderclub De Bezige Bijtjes in Rottum is de winnaar van spaaractie ‘Hans’ van het jongerenwerk. Met hun idee om een moestuin te beginnen, heeft de club de geldprijs van 500 euro gewonnen.

Club vrijwilligers Geertje en Grietje van der Wal zijn meteen aan de slag gegaan. Met de gemeentelijke dorpencoördinator Karien Aardema is overleg geweest over de plek waar de moestuin moet gaan komen. Of dat mag, is snel bekend. Zij gaf de vrijwilligers ook de nodige tips om van het project een succes te maken. Basisschool De Ynset doet ook mee. Met de kweekbakjes van een bekende supermarkt wordt begonnen met de kweek van groenteplantjes die, als ze groot genoeg zijn, door de kinderen in de moestuin kunnen worden gezet. Voor het onderhoud is gereedschap gekocht zoals schepjes en harkjes. Plan is om bij de moestuin een bankje te zetten zodat ook ouderen ervan kunnen genieten. Zo is de moestuin niet alleen leuk en leerzaam voor de jeugd, maar wordt het ook een ontmoetingsplek voor jong en oud in het dorp.


Auteur

brenda.van.olphen