Joure verrast koploper SIM (Haskerdijken) – Joure

JOURE

Nadat op de woensdag een in een oefenwedstrijd alleen om de eer werd gestreden, was het deze zaterdag twee punten die gewonnen konden worden.

De ploeg uit Haskerdijken stond gedeeld bovenaan en dit bleek ook in het begin van de wedstrijd. Lang waren de ploegen daarna aan elkaar gewaagd maar richting het einde van de wedstrijd bleek Joure schotvaardiger en werd er alsnog ruim gewonnen.

 

De thuisploeg begon de wedstrijd voortvarend. Nadat ze eerst 3-0 en 4-1 voor hadden gestaan, kwam Joure echter ook eindelijk in het stuk voor. Marc Vrieseling en Martijn van Dijk wisten de stand bijna weer gelijk te trekken. Na een doelpunt van SIM, dichtten Sylvia Nijboer en Sierd van der Goot het gat definitief. Esther Dijkstra wist daarna van afstand de eerste voorsprong op het bord te zetten. Na twee domme achtereenvolgende strafworpen, keek Joure bij rust tegen een achterstand aan van 7-6.

 

Na rust wist Joure de stand wederom te egaliseren. Maar het was SIM dat het initiatief overnam en op twee doelpunten voorsprong kwam. Deze voorsprong wist de thuisploeg met succes te verdedigen tot de laatste tien minuten. Sierd van der Goot wist toen met een belangrijke goal de inhaalrace te starten. Doelpunten van Marc Vrieseling en Elmar van Spil volgden en Joure speelde de wedstrijd sterk uit. De Jousters wisten goed gebruik te maken van de geboden ruimte en fouten van SIM. Met een strafworp van Jeanine de Leeuw werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid, 11-15.

 

Joure speelde eindelijk weer eens als een team en zette de goede reeks uit de zaal door op het veld. Over vele schijven werd gescoord en ondanks een achterstand kon Joure toch de rug rechten op belangrijke momenten. De volgende wedstrijd is tegen WIK ’34 in Damwoude op 14 april.

 

Martijn van Dijk